Afspændings-behandling

Kranio Sakral Terapi og Psykomotorisk Terapi

Med min helt særlige form for afspændingsbehandling, hjælper jeg folk, der har smerter, spændinger og andre stressrelaterede problemer som søvn- og trivselsproblemer.

Jeg fik hjælp til mine kæbespændinger og jeg fik dit positive livssyn og din ro, allerede den første gang.
– Birgitte, 53 år, ingeniør

Hvordan foregår en behandling?

I første del af behandlingen har du ordet. Jeg får et indblik i, hvad dit problem er, og sporer mig ind på, hvordan jeg hjælper dig bedst. Derefter hjælper jeg dig til rette på briksen, hvor du ligger fuldt påklædt. I nogle tilfælde beder jeg dog om lov til at arbejde direkte på huden.

Under behandlingen, taler vi så lidt som muligt. Min opmærksomhed ligger i det, jeg sanser med mine hænder. Vigtig information fra dit væv kan gå tabt, hvis jeg taler og tænker rationelt samtidigt.
Ikke mindst får du langt mere ud af det, når du kan koncentrere dig om, hvordan det føles i kroppen. Følelser og sanser opleves og mister nogle gange mening, når vi prøver at forstå, hvordan det hele mon hænger sammen.

Som afslutning på behandlingen kan vi lave en fælles refleksion over, hvilke oplevelser, du har haft undervejs, og hvad jeg har fundet af evt. fastlåste led og spændinger i muskel-bindevævet.

Både krop og psyke bliver afspændt og bragt i balance. Jeg får en fornemmelse af at falde på plads i min egen krop, mine følelser og tanker falder også til ro, og jeg kan se det hele lidt fra oven.
Efter behandlingen svæver jeg opløftet og styrket ud ad døren.
– Maria

Find tid i kalenderen

Tilmeld nyhedsbrev

Ja tak til nyheder og viden om forebyggelse og behandling.

Som tak for din mailadresse, sender jeg dig min video med ”Puds glorien” og Hanekammen” Øvelser, der gavner holdning, vejrtrækning og afspænding i skuldrene.

Jeg arbejder både specialiseret og med helheden

Jeg har stor viden om, hvordan muskler, nerver og bindevæv er forbundet. Samtidig har jeg de mange kranio sakrale teknikker til helt specifikke områder i kraniet, som gør det muligt at målrette behandlingen efter det, du har beskrevet. Jeg arbejder altså både meget specifikt og med de større sammenhænge i kroppen under en behandling.

Hvad er grunden til mine gode resultater?

Det er sådan, at kroppen ikke bruger krudt på at slippe spændinger og restituere sig, når stressniveauet er forhøjet.
Når kroppen får hjælp til at finde ro, kommer den ned i stressniveau, og kan endelig begynde at fungere bedre.

Jeg “aflæser” kroppen, så jeg får en fornemmelse af om hvorvidt nervesystemet ligger i kamp/flugt-enden af stressskalaen, eller i frys/fastlåst/afmagts-enden af skalaen.
En dybere forløsning af evt. chok og traumer, der kan ligge til grund for tilstanden, får du mere at vide om under Chok Release. En behandling, der supplerer afspændingsbehandlingen rigtigt godt.

Mit vigtigste ”trick” er altså at skabe et rum for at du – med hele dig – kan slippe så meget, at du kan begynde at restituere.
Ro: Du skal ikke forholde dig til spørgsmål, telefoner eller andre end mig i rummet.
Tid: Det er ofte først efter 20 minutter, at hjernen går på ”stand by” og roen indfinder sig i kroppen. Derfor mine lange sessioner på 70 minutter.

Nærvær: Jeg skal ikke noget som helst andet end at give dig min fulde opmærksomhed i den tid, du er hos mig.

Et frirum

Allerede i det øjeblik, du vælger at række ud efter hjælp, lægger du noget af presset af dig.
I 70 minutter har du “egentid”, hvor du ikke er “på”, men kan finde ind i dig selv og frit vende dine tanker med mig.

Ingen krav

Hos mig må du gerne komme og sige: ”fiks mig”, hvad enten det er fordi, du er kørt helt flad på batterierne, eller fordi din krop pludselig ikke kan det, som den ellers altid har kunnet.
Du er også meget velkommen til at forvente min hjælp til at komme i dybden med, hvordan du kan arbejde med dig selv fysisk og psykisk, så du kan bevæge dig væk fra det, der belaster dig.

Du skal ikke være eller gøre på en bestemt måde, som min klient.
Du har dine erfaringer og oplevelser, og ikke mindst forståelse af, hvordan tingene hænger sammen.
Når du kommer til mig, har du sikkert en forventning om, at få mit bud på en forståelsesramme, og naturligvis min hjælp til at få det godt igen. Det gør jeg bl.a. ved at stille opklarende spørgsmål og hjælpe dig med at nuancere billedet.

Karin er en formidabel samtalepartner, der ved at lytte og stille få spørgsmål formår, at få en til at se sin situation fra en anden vinkel.
– Kristina 40 år

Øvelser

Mit andet ben i min uddannelse til afspændingspædagog, er undervisning i bevægelse og træning. Jeg gennemgår meget gerne relevante øvelser med dig.

Find tid i kalenderen

Skal jeg tale med lægen først?

Min behandling kræver ikke lægens henvisning, men jeg opfordrer dig til at søge læge, hvis du er i tvivl om, hvad dit problem skyldes. Du kan evt. spørge lægen om afspænding vil være godt som behandling, eller som supplement til anden behandling.

Tilskud til behandling

Der er ikke tilskud via sygesikringen, men har du været ude for en ulykke, skal du kontakte dit forsikringsselskab. De betaler som regel helt eller delvist.

Beskrivelser af symptomer

Tjek min liste over symptomer, om jeg har beskrevet dit.
Du er velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du har spørgsmål.

Psykomotorisk terapi/Afspændingspædagogik

Den afspændingspædagogiske behandlingsmetode er grundlaget for mine behandlinger. Det er en enestående måde at mærke din krop på, når jeg med blide tryk og stræk arbejder din krop igennem så muskel-bindevævet kan balancere sig. Du kommer til at mærke kroppen sende behagelige signaler, som varme og afspænding, fremfor spænding, smerte og ubehag. Tilgangen og flowet i behandlingen harmonerer perfekt med KST.

Kranio sakral terapi

Denne blide, og meget præcise kropsbehandling har sigte på at regulere de strukturer, der omgiver centralnervesystemet. (Kranie, rygsøjle, korsben, hinder og væske).
KST har været en kolossal øjenåbner for mig. Ikke alene har jeg med den lært, at jeg ikke behøver at mose og mase kroppen igennem for at få effekt. Nej, tværtimod har mine behandlinger aldrig været så vellykkede, efter at jeg har skruet ned for tempo og kræfter. Takket være KST’en har jeg i højere grad lært at ”lytte” til vævet og mærke kroppens mikrobevægelser så jeg dermed kan hjælpe den i den rigtige retning.

Lidt historie

KST er en over 100 år gammel behandlingsform udviklet af læger. Historisk set var det i USA forbeholdt læger at udføre terapien i almen lægepraksis. Det gled imidlertid ud i takt med at det blev nemmere og mindre tidskrævende at udskrive medicin til patienterne. Heldigvis overlevede metoden, og har siden 1970’erne været undervist til alle med interesse for ”hands on” behandling.

Afspændingspædagogikken blev udviklet i 1940’erne med ønsket om at nuancere forståelsen af sammenhængen mellem krop, psyke og samfund. Igennem historien har der været flere private statsanerkendte skoler. I dag er uddannelsen en del af UCC.

Børn

Kranio Sakral Terapi er en fantastisk behandlingsform til børn.
Børn under 12 år henviser jeg videre med mindre andet er aftalt med mig.

Jeg anbefaler varmt at kontakte Anette Zioni.
Hun er desuden ansvarlig for børnekurserne i kranio sakral på Fulcrum Institute

www.anettezioni.dk

Fulcrum Institut, Gl. Kongevej 43, 1. tv. 1610 Kbh V
Sundhedshuset, Solrød Center 76, 1. sal, 2860 Solrød
Tlf: 20106700